Meniu
Cosul tau

Rezervorul instalatiilor GPL

Rezervorul Unei Instalatii GPL Expira La 10 Ani

 

Rezervorul GPL al oricarei instalatii GPL, indiferent de producator sau brand, expira la 10 ani de la data fabricatiei, data inscriptionata pe fiecare rezervor GPL in parte.

De multe ori, clientii care achizitioneaza autoturisme din Europa de Vest dar si clientii care achizitioneaza un autoturism cu o instalatie GPL montata, se trezesc in imposibilitatea de a efectua inmatricularea autoturismului, de a obtine cartea vehiculului (C.I.V). sau de a efectua I.T.P.-ul fara a schimba rezervorul GPL.

Valabilitea unui rezervor GPL este de maxim 10 ani!

  • Conform normelor in vigoare, un rezervor (butelie) GPL expira după 10 ani de la data gravata ca fiind data de productie.
  • Din pacate, nu se poate extinde durata valabilitatii rezervorului(buteliei) GPL in Romania.
  • Solutia este inlocuirea rezervorului expirat cu un rezervor GPL nou cu valabilitate de 10 ani

La data inlocuirii rezervorului GPL, va vom inmana documentul autorizat necesar efectuarii inmatricularii sau obtinerii cartii vehiculului montat cu instalatie GPL.
OBLIGATIA CLIENTULUI

Dupa inlocuirea rezervorului GPL, in cazul autoturismelor inmatriculate deja in Romania, nu mai este obligatorie prezentarea la R.A.R. pentru omologarea rezervorului.

Va recomandam ca schimbarea rezervorului sa se efectueze inainte de expirarea verificarii I.T.P.

ATENTIE! La data si ora programata pentru inlocuirea rezervorului, trebuie sa ajungeţi in oricare din service-urile Supergaz cu rezervorul GPL GOL. Pentru a reduce riscurile de a lucra cu un recipient sub presiune, este indicat sa consumati tot combustibilul din rezervor.