Meniu
Cosul tau
Valentin +40 727 085 899 Foloseşte cod cupon SUPERGAZ pentru o reducere de 5% la toate instalaţiile GPL

*Multivalve Tomasetto

Multivalve Tomasetto

Multivalvele GPL utilizate sunt Tomasetto Achille, cea mai importantă companie europeană în producţia de multivalve. Milioane de multivalve vândute și instalate peste tot în lume, reprezintă dovada calităţii și fiabilităţii multivalvelor Tomasetto.

Multivalvele Tomasetto sunt disponibile în diferite modele, pentru fiecare tip de rezervor: versiuni cilindrice sau toroidale. Instalarea unui rezervor cilindric sau toroidal se face în funcţie de opţiunea clientului şi dimensiunile portbagajului.
Avantajul incontestabil pentru instalarea celei mai performante multivalve existente pe piaţa din România, îl reprezintă declanşarea la nivelul de 80% din capacitatea de umplere a rezervorului, lucru esenţial pentru exploatarea în siguranţă a unei instalaţii GPL.

Multivalvele Tomasetto sunt omologate în conformitate cu regulamentul european 67R-01.

Multivalva, care este localizată în recipientul de stocare GPL, constând într-un grup mecanic complex care îndeplineşte mai multe funcţii precum:

Umplerea Rezervorului GPL

În timpul alimentării cu GPL, care vine de la punctul de încărcare trece prin multivalvă. O multivalvă bună nu va opune prea mare rezistenţă la trecerea GPL pentru a se evita un timp prea lung de încărcare.

Limita de umplere

Cantitatea maxima admisă este de 80% din capacitatea totală a recipientului. Restul (20%) va fi umplut de vapori GPL şi va permite lichidului să se dilate în funcţie de eventualele creşteri de temperatură, dar fără a ocupa întreg volumul disponibil. Pentru a obţine o limită de umplere corectă, multivalva este echipată cu un dispozitiv care este conectat la un flotor care se mişcă în momentul în care este atins nivelul maxim de umplere, blocând intrarea GPL.

Indicatorul de nivel

Se poate obţine o indicare a nivelului de GPL din recipient mulţumită unui cuplu de magneţi din care, unul se află în interiorul recipientului şi este parte integrantă a dispozitivelor conectate la flotor, iar celălalt se află în afară şi este parte integrantă a unui indicator. Formatul este în general împărţit în patru părţi plus una de rezervă.

Aceste traductoare sunt conectate la circuitele respective şi îi afişează conducătorului auto nivelul combustibilului prin avertizare luminoasă sau alte sisteme analogice.

Drenarea GPL

Multivalva permite drenarea GPL în faza lichidă mulţumită unei conducte de absorbţie poziţionată spre partea de jos a recipientului.

Supraumplere

În interiorul multivalvei pe conducta de drenare GPL, există un dispozitiv ce se numeşte „supapă de supraumplere” ce are rolul de a opri fluxul când acesta depăşeşte anumite valori de umplere.

Această supapă de supraumplere trebuie să oprească scurgerile de gaz în cazul în care apar ruperi ale conductei care duce la motor în caz de accidente. Oricum, intervenţia acesteia este limitată la cazuri extrem de rare.