Meniu
Cosul tau

*Instalaţii GPL Prins

Principalele componente ale instalaţiei auto GPL marca Prins Olanda Prezentare instalaţii GPL PRINS

Prins Alternative Fuel Systems a fost fondată în 1986 de către un producător olandez de sisteme de combustibil alternativ de înaltă calitate pentru GPL.

În ultimii 30 ani, Prins Autogassystemen este lider în dezvoltarea şi producţia instalaţiilor GPL atât injecţie secvenţială cât şi injecţie directă. PRINS face parte din Westport Fuel Systems, fiind prezent în peste 70 ţări cu soluţii inovatoare şi eficiente pentru o varietate de tipuri de motoare şi tehnologiile acestora.

Motive pentru care să alegeţi instalaţii GPL PRINS:

 • Lider la nivel mondial în dezvoltare şi furnizare de componente de cea mai înaltă calitate şi sisteme alternative de combustibili
 • Fiabilitate dovedită în peste 30 ani de existenţă
 • Inovaţie - premii INPRO, premiul Automechanika pentru inovaţie
 • Reţea de service-uri la nivel internaţional
 • Focus pe sustenabilitate
 • Instalaţii GPL performante, testate şi de către echipe de Formula 1

Inovaţia reprezintă centrul dezvoltării instalaţiilor GPL PRINS. Prins a dezvoltat unul din cele mai avansate sisteme GPL de pe piaţă. A fost dezvoltat de PRINS şi a fost reproiectat complet pentru a se potrivi motoarelor moderne. Toate componentele utilizate în sistemul VSI îndeplinesc cele mai exigente reglementări şi standarde de certificare.

Denumirea VSI înseamna “Injecţie secvenţială de vapori”. Sistemul VSI se bazează pe principiul transformării gazului petrolier lichefiat (GPL) în forma de vapori înainte de a-l injecta secvenţial în motor.

Pe lângă alte teste, instalaţiile GPL Prins sunt testate pentru emisiile de noxe, puterea şi condusul în diferite condiţii climatice. Instalaţiile GPL sunt supuse la teste riguroase de durabilitate, căldură şi frig.

Pentru testele finale de performanţă, Prins utilizează chiar şi echipe de Formula 1.

De ce PRINS sunt cele mai cercetate şi performante instalaţii GPL din lume pentru echiparea motoarelor cu injecţie directa (FSI, TSI, GDI, TCe Ecoboost etc.)?

 • Prins VSI-DI (injecţie directă) are cea mai diversificată gamă de injecţie directă!
 • Instalaţiile GPL PRINS VSI-DI pentru autoturismele cu injecţie directă au un aport de benzină ce nu depăşeşte 5% din totalul consumului!

Instalaţii GPL PRINS disponibile în oferta Supergaz:

 • Instalaţie GPL PRINS VSI 2.0 pentru autoturisme cu injecţie secvenţiala indirectă 3-8 cilindri
 • Instalaţie GPL PRINS VSI 3.0 DI pentru autoturisme cu injecţie directă 3-8 cilindri
 • Instalaţie GPL PRINS SILVERLINE pentru autoturisme 3-4 cilindri

Instalaţiile GPL – PRINS sunt omologate RAR – OCP pentru motoare cu injecţie secvenţială şi injecţie directă, având la bază ultimele tehnologii de proiectare şi producţie din domeniu. Supergaz detine 2 certificate de conformitate nr. 4925 şi 4926 cu puteri cuprinse între 35kW - 408kW Euro 2, 3, 4, 5 şi 6.

Instalaţii GPL în lume

GPL (gaz petrolier lichefiat) este al treilea cel mai popular combustibil în lume cu aproximativ 30 milioane de autoturisme care utilizează acest combustibil alternativ. Ţările cu cele mai multe autoturisme care rulează folosind GPL sunt: Italia, Polonia, Coreea de Sud, Turcia şi Australia.

„Polonia este cea mai de succes piaţă de GPL din Europa. În 2012, existau 2,500,000 autoturisme care utilizau instalaţii GPL.

Italia este una dintre primele ţări din lume care a introdus instalaţii GPL în Europa, în 1950. Cu peste 1,000,000 autoturisme, Italia este a doua piaţă de GPL din Uniunea Europeană. Începând din 2008, General Motors a vândut 2 treimi din autoturisme echipate cu instalaţii GPL din fabrică”.

În România se montează anual între 15.000-20.000 instalaţii GPL, din estimările proprii, aproximativ 160.000 autoturisme rulează pe GPL.

Tot mai mulţi producători de autoturisme îşi concentrează eforturile în direcţia producţiei de motoare ecologice, una dintre soluţii fiind echiparea cu GPL direct din fabrică: Dacia Renault, Opel, Subaru, Fiat, Skoda, Toyota, Volvo.

Mentalitatea conform căreia instalaţia GPL duce la uzura prematură a motorului este total greşită. Studiile au demonstrat că GPL protejează mai mult motorul decât benzina datorită arderii aproape complete (99% faţă de 86% benzină) şi a emisiilor de noxe reduse cu 40-50% comparativ cu motorul pe benzină.

Instalaţia GPL dispune de sisteme de protecţie la impact strict verificate şi omologate la nivel internaţional, fiind mult mai sigură decât benzina.

Astfel, rezervorul GPL este realizat din oţel special, tratat împotriva fisurilor în caz de accident, fiind de 20 ori mai rezistent decât rezervoarele pe benzină. Aceste rezervoare GPL împiedică umplerea la mai mult de 80% din capacitate, asigurându-se o pernă de aer pentru dilatarea gazului.